2014. február 9., vasárnap

Xav és Crystal show

Crystal Brook mindig is a család fekete bárányának számított; a savantoknál azonban komoly probléma, ha valaki nem törődik a saját természetfeletti képességeivel. De Crystalt egyáltalán nem érdeklik ezek a dolgok, ráadásul a suliból is eltanácsolják, így végképp nem számíthat sok jóra a jövőt illetően. Diamond, a nővére mindenben Crystal ellentéte: tehetséges, ambiciózus; ő a család üdvöskéje.
A két lány Denverbe utazik, ahol egy véletlen folytán megismerkednek a nagyon dögös, nagyon menő hét Benedict testvérrel. Diamond egy pillanat alatt fülig szerelmes lesz, és hamarosan már az eljegyzésére készül; Crystalt azonban nem hatja meg a fiúk sármja… Épp ellenkezőleg! Úgy érzi, Xav Benedictnél idegesítőbb fickóval nem találkozott még az életben.
Diamond esküvőjét Olaszországban, Velencében tartják; itt gyűlik össze a két nagy család az ünnepre. Közös ellenségük végre elérkezettnek látja az időt a támadásra. Crystalnek és Xavnek össze kell fognia, ha meg akarják védeni a szeretteiket; és megfejteni egy rég eltemetett titkot, ha győzni akarnak…
A könyv és én
Egy barátnőm adta kölcsön az 1. részt azzal, hogy mindenképpen el kell olvasnom. A fülszöveg nem tűnt
rossznak, de annyira nem jöttem lázba tőle. Aztán elolvastam kb. 2 nap alatt. Hogy mi történt? A Benedict fiúk történtek! :) Imádtam, úgyhogy természetes volt, hogy végigolvasom a trilógiát. :)
Történet
Crystal és nővére, Diamond Denverbe utaznak: Diamond különleges képességeire van szüksége egy családnak. Mert persze mindig az övére van szükség: Crystalnak nincsen (legalábbis azt hiszi). De aztán, mit ad az ég, Diamond találkozik a lélektársával. Az esküvő időpontját máris kitűzték, a két család Velencébe utazik, úgyhogy Crystal máris találkozhat a többi Benedicttel. Akik mind elbűvölőek, kivéve egyet. Xaviert, akit Crystal nem kedvel. És még csak nem is sejti, hogy milyen messze van az az esküvő...

Véleményem
Az első résznél már imádtam a lélektársas dolgot. Tetszett a savantok világa, a rengeteg fajta képesség. De ami a legjobb volt: a lélektársas dolog kidolgozása. Kicsit gyanús volt, hogy instant szerelem lesz belőle, de szerencsére nem az volt egyik részben sem, hogy megtudták , hogy lélektársak, aztán máris nagyon szerelmesek voltak. Hanem annak ellenére, hogy tudtak a lélektársi kötelékről, csak szépen lassan szerettek egymásra. Mindegyik páros küzdött egymással és egymásért, ezért is volt hihető a szerelmi szál. A szerelmüket csak erősítette és édesebbé tette a lélektársi kötelék. Szóval ez nagyon jó volt, és igazi újdonság is egyben. A könyv szépen egyensúlyozott a romantikus és az izgalmas jelentek között. Azért viszonylag gyorsan megoldották a problémákat. Bár azt el kell ismernem, hogy a mentális csaták eléggé menők voltak. Jó kis húzás volt elszakítani a lélektársi kötelékeket. És érdekes volt a contessa szemszögéből látni a lélektársi kapcsolatot: minden savant a lélektársát keresi, ő pedig eltiltja a családját tőle. És a lányokat is ezért fosztotta meg tőle, azt hitte, ezzel jót tesz nekik. Érdekes gondolat: ha van lélektársad, megismernéd vagy inkább nem is keresnéd attól való félelmedben, hogy egy nap elveszíted és abba bele fogsz halni. Tehát a könyv könnyed, romantikus, akciós és van benne néhány érdekes gondolat, persze a Benedict fiúkkal megfűszerezve. :) Meg kell még jegyeznem, hogy nagyon jó volt a helyszín leírás, úgy éreztem magam, mintha tényleg Velence utcáin sétálnék. A karneválbeli álarcokkal és ruhákkal nagyon életszerű lett, biztos, hogy az írónő is járt már Velencében. Nem tudnám megmondani, hogy melyik könyv a kedvencem, mert mindegyiket szeretem. Ez a kötet jó lezárása volt a trilógiának, de én azért el tudnám viselni, ha az írónő megírná a többi fiú könyvét is. :) Ők is megérdemlik. :)


Szereplők
Crystal egy igazi talpraesett, makacs, szerethető karakter. Bevallom, ő a kedvencem a könyvek főszereplőnői közül. Azt hiszem azért, mert vele tudtam a legjobban azonosulni. Mármint mindenkit elbűvölő, csinos nővér, nagyon makacs, "azt csinálok, amit akarok" viselkedés, hirtelen, meggondolatlan természet és útkeresés, hogy mit is akarok csinálni, mire vagyok jó kérdések? Akárcsak én. :) Amikor olvastam Crystal gondolatait, cselekedeteit, arra gondoltam: ez a lány olyan, mint én! Szóval, könnyen meg tudtam érteni az aggodalmait, a dühét, az érzést, hogy senki nem figyel rá, főleg a nővére közelében, és a néha meggondolatlannak tűnő cselekedeteit. És hogy előbb cselekszik, mint hogy gondolkodna. Viszont nagyon bátor volt, mindent megtett a szeretteiét. Érdekes volt, egy olyan savant szemszögéből  nézni a savant világra, akit ez a világ nem sokra tart. Tetszett a karakterfejlődése is, ahogy egy önbizalomhiányos, életcélját kereső lányból egy magabiztos, saját értékeivel tisztában levő lány lett, aki tudja, mit akar. Nem mellesleg a képessége se semmi, és az, hogy nem félt segíteni vele, pedig elég veszélyes volt, és nem is tudott sokat a képességéről. Összegzésként... nagyon szerettem és mivel hasonlítok Crystalra, én is kaphatok egy  saját Xavet? :)
Ha már Xaviernél tartunk.... Mit is mondhatnék? Aki Benedict az Benedict! Nem tudok választani
közülük, mindegyiküket imádom. Xavet is nagyon szerettem. Főleg a kettősségét, amire Crystal is rávilágít: ő a család mókamestere, de őt is könnyen meg lehet bántani, még ha nem is mutatja. Miért nincsenek ilyen fiúk a valóságba? *sóhaj*
Crystal és Xav kapcsolata édes volt. :) Az elején egy kicsit gyors volt, de aztán később lassabb és mélyebb lett a kapcsolatuk. Folyton civakodtak, de nem tudnának egymás nélkül élni. Különös irónia volt, hogy a contessa támadása kellett ahhoz, hogy Crystal mentális kapcsolatot tudjon kialakítani. A telepatikus beszélgetéseiket imádtam! :)
Diamond, Crystal nővére valamiért nem lett a szívem csücske. Azt hiszem, számomra túl tökéletes volt. Bár az tetszett, hogy tényleg törődik a húgával.
A Benedict család pedig most is hozta a formáját. :) Nem lehet nem szeretni őket.
Lily és Steve színt vittek a sztoriba, és nem mellesleg képviselték az embereket is. :) Igazi barátok voltak, mindenben segítették kis csapatunkat és persze nagyon aranyosak voltak együtt. :)

Összességében egy remek sorozat méltó befejezése, mindenkinek szívből ajánlom. :) És persze soha ne hagyjon el benneteket a remény, hátha egy nap ti is megtaláljátok a lélektársatokat! :) Mert Xav szerint mindenkinek vannak különleges képességei, még az embereknek is! ;)

Az írónő: Joss Stirling
1969-ben született Londonban.  A Cambridge-i Egyetemen tanult angolt. Most Oxfordban él a férjével és 3 gyermekével. Főállású írónő, Julia Golding és Eve Edwards néven is írt könyveket.
http://www.jossstirling.co.uk/

Borító: Most is különleges és egyedi, akárcsak a többi. Nagyon tetszik. :)
Kedvenc szereplő: Crystal, Xav, az egész Benedict család
Kedvenc idézet: "Ráadásul teljesen félreértette a dolgokat: a fájdalmat, a szenvedést, a vágyakozást és a bánatot ugyanis nem lehet elkerülni, mert ezek jelentik a legjobb dolgok másik oldalát." (Crystal)
Kedvenc jelenet: Xav és Crystal jelenetei, telepatikus beszélgetések

Kiadó:  Manó Könyvek, 2013
Ár: 2990 Ft
Oldalszám: 289 oldal
Műfaj: YA
Hol sikerült lecsapnom rá?: kölcsönkaptam
Sorozat: Lélektársak 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése